Wie schrijft?

Abel Bruyn

Mijn doel

Mijn passie is de egel en de studie van hun anatomie en fysiologie. Ik geloof in de natuurlijke evolutie, en de natuurlijke loop van de evolutie van een soort, vooral wanneer je de veranderingen in een soort observeren, kun je er ook veel over leren.

Het belangrijkste doel van deze blog is om u kennis te laten maken met een heleboel feiten over de anatomie van de egel, en de manier waarop het interageert met andere gewervelde dieren. Deze blog zal regelmatig worden bijgewerkt met nieuws over nieuwe ontdekkingen, nieuwe ontdekkingen in egelwetenschap en nieuwe ontdekkingen van andere interessante egelspecimens. Vanaf december 2013 bestaat de blog uit 3 hoofdsecties, namelijk The Anatomy of the Hedgehog, The Behavior and Anatomy of Hedgehogs en Hedgehog Biology. Alle informatie gevonden in deze blog is verzameld uit mijn eigen onderzoek, evenals research papers die ik heb geschreven, die zijn gepubliceerd in verschillende tijdschriften.

Ik ben geboren in Amsterdam en verhuisde naar Nederland toen ik klein was. Ik ben een beetje oud voor mijn leeftijd, maar als je van egels, zult u graag mijn blog. Er zijn een aantal andere berichten hier als je wilt een snel idee van wat ik ben alles over te krijgen.

De egelballen

Ik kan een beetje ongeduldig, dus ik zal beginnen met iets dat ik moest nemen voor het belang van de beknoptheid. Zoals ik hierboven al zei, wilde ik beginnen met iets wat ik niet hoefde te verwijderen voor een verscheidenheid van redenen. Dit is de bal die op mijn vinger gaat! Ik speel al jaren met egels, maar pas toen ik mijn kleintje had, begon ik een beetje verslaafd te raken. Ik had geprobeerd om erachter te komen hoe mijn vinger te gebruiken om de ballen die gaan op mijn vinger te maken en toen kreeg ik verveeld van het te doen, dus ik nam het naar beneden.

Nu begrijp ik waarom je dit niet van je vinger wilt laten.

Ik heb dit altijd al willen doen omdat ik een theorie heb dat sommige egels een voordeel hebben ten opzichte van hun minder agressieve familieleden. Het is me altijd een raadsel geweest waarom dit niet waar was. Echter, ik heb besloten om een aantal experimenten te doen om beter te verklaren het fenomeen. Het moet een groot experiment voor alle egels, vooral degenen in het Verenigd Koninkrijk die geen toegang hebben tot een egel.

In het verleden heb ik geschreven over egel ballen als ze zijn de perfecte grootte te worden gegooid naar roofdieren. Maar ik kwam erachter dat ze eigenlijk gewoon de grootte zijn van de ballen die de egel meestal naar de roofdieren gaat gooien om het uit de weg te ruimen en het te laten ontsnappen. De reden dat dit het geval is, is dat egels zijn heel intelligente dieren, en hebben de neiging om in nauw contact te blijven met hun prooi om een gevecht te voorkomen. Bijvoorbeeld, als je ze urenlang bekijkt, zie je bijna hun ogen oplichten als ze een roofdier zien naderen, en ze hebben de neiging om erg opgewonden te raken zodra ze het zien.