Waarom zijn er zulke grote prijsverschillen voor egelballen?

Abel Bruyn

de kwaliteit van de egelbal, de grootte, de prijs.

Dit artikel zal informatie over de verschillende soorten egelballen presenteren. Het is een gids over hoe je de beste egelballen voor je egel kiezen. Deze gids kan worden gebruikt voor beginners, gevorderde en gevorderde egelbaleigenaren. Er zijn twee belangrijke soorten egelballen: Een bal die is gemaakt van hetzelfde materiaal en is het beste voor alle soorten egels. Het enige verschil tussen egelballen met dit type is de grootte van de bal. De grootte van een bal is afhankelijk van de dichtheid en het balmateriaal. Hoe dichter de bal, hoe hoger de weerstand. Ballen met een dichtheid van 5, 6 of 7g zijn het meest populair voor egels en ze hebben de laagste weerstand. Bal van dit type zijn ook populair voor de mens, maar omdat het moeilijker is om uit te rollen een bal van een dergelijke bal, de meeste mensen kiezen voor een bal van een kleinere dichtheid te gebruiken, 2-3g. Sommige bal fabrikanten maken ook bal met een buitenste diameter van meer dan 5mm. Deze bal zal zeer moeilijk uit te rollen en de weerstand zal veel hoger zijn. In tegenstelling tot Lange Tuinbank kan het dus merkbaar meer klinkende zijn. De dikte van de bal is ook belangrijk en ballen die te dik zijn, worden niet aanbevolen voor egels, omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de egel gewond raakt tijdens een rol. Sommige egel eigenaren de voorkeur aan ballen van dezelfde dichtheid te kopen, maar met een dikkere laag schuim, om een zachte en plooibare bal te creëren.

Als u de juiste grootte hedgehog ballen voor uw huisdier zoekt, zou u degenen moeten kiezen die minstens 20g in gewicht zijn. Ik adviseer met behulp van ballen van 2-3g in diameter.

Wanneer u egelballen koopt, moet u ook beslissen welke grootte om de ballen met te maken. Mijn aanbevolen maat is 12 mm in diameter, maar er zijn enkele ballen in de markt met een bal diameter van 18 mm. Ook Spuit 500 Ml is het proberen waard. Ik vind deze grootte het meest comfortabel voor egels.